De Koffieopleiding

Koffieopleiding – De basiskennis en -vaardigheden opdoen over koffie.

Ben je nieuw in de wereld van de koffie of wil je je kennis op het gebied van de koffie verbreden dan is De Koffieopleiding uitermate geschikt voor jou.

Aan het eind van de opleiding weet je niet alleen hoe je de lekkerste en mooiste koffie bereidt, maar ook waar deze vandaan komt, hoe deze gebrand is en hoe je deze op smaak kan beoordelen. Zeer nuttige informatie voor elke (startende) barista en iedereen die zich met de inkoop en verwerking van koffie bezig houdt; de koffiebrander, de hoofdbarista of de eigenaar van een horecazaak.

De opleiding bestaat uit 10 trainingsdagen verdeeld over 5 maanden.
Data groep 1/2018: 1 febr, 22 febr, 5 mrt, 15 mrt, 29 mrt, 12 apr, 26 apr, 7 mei, 17 mei, 31 mei. (VOL)
Data groep 2/2018: 24 mei, 7 juni, 28 juni, 2 juli, 12 juli, 23 aug., 30 aug, 6 sept., 20 sept., en 4 okt. (nog 2 plaatsen beschikbaar)

Data groep 3/2018-2019: 27-september, 11 oktober, 25 oktober, 8 november, 22 november, 3 december, 13 december, 3 januari en 31 januari.

In het programma behandelen we de volgende onderwerpen:

• historie, herkomst en verwerking van groene koffie
  • het zetten van pure koffiedranken en melkdranken zowel op de espressomachine als de filterzetmethodes
  • latte art
  • koffieproeven
  • koffie branden
  • de techniek van de espressomachine en koffiemolen

Wanneer je alle dagen hebt bijgewoond ontvang je het Koffieschool Diploma.

Als je wilt kan je tevens een aantal SCA examens doen (zie kader).

Voor meer informatie, prijzen mail: info@koffieschool.nl

Extra's

Gratis oefenuren
klassikaal werken
naslagwerk
deelname aan onze besloten facebookgroep
we houden contact, ook na de trainingen.

SCA examens

De inhoud van de koffieopleiding is afgestemd op de inhoud van het SCA diploma systeem. Als je wil kan je dan ook de certificaten behalen in de volgende SCA modules:
- Introduction to Coffee
- Barista