Barista opleiding

Binnen 1 jaar Professioneel Barista

Wanneer ben je een Barista? 

Het Barista vak kent verschillende niveau’s.

Een Foundation Barista is een startende barista die niet alleen weet hoe je een goede espresso of cappuccino kan zetten, hij of zij weet ook hoe je ALLE dranken van de koffiekaart op een efficiënte en gastvrije wijze aan je gasten dient uit te serveren. Daar hoort uiteraard ook het uiterlijk bij. We leren je dan ook hoe je de mooiste figuren kunt schenken in je melkdranken door middel van Latte Art.

Wanneer dit voor jou routine geworden is kan je je verdiepen in alle parameters die van invloed zijn op deze dranken. Dit doe je in de Barista Skills Intermediate training.

Een professioneel Barista weet niet alleen zelfstandig alle apparatuur in te stellen en alle dranken perfect te bereiden maar stelt zijn eigen koffiekaart samen en maakt daarbij de keuze uit verschillende bonen, recepten etc.

Wanneer je de Barista opleiding hebt gevolgd ben jij professioneel Barista en kan je volledig zelfstandig al dan niet in je eigen koffiebar aan de slag!

Ben je momenteel al barista? dan is dit de perfecte opleiding om jou kennis en vaardigheden te toetsen en verdiepen.

Aan deelname zijn geen voorwaarden verbonden, echter raden we je wel aan om tijdens de opleiding als Barista aan het werk te gaan. Voor het vinden van werk stellen wij ons netwerk ter beschikking.

Je behaalt met de opleiding 5 SCA certificaten (Introduction to Coffee, Barista Skills Foundation,Intermediate & Professional en Brewing Foundation). 

De duur van de gehele opleiding is een jaar. Tijdens dat jaar kom je 11 dagen naar de Koffieschool voor de trainingen en examens. Tussendoor ga je zelfstandig aan de slag om te oefenen.

Prijs: €2.995 ex btw (€3.623,95 in btw).

Inclusief:

  • SCA certificaatskosten

  • Readers

  • Lunches op de trainingsdagen

De trainingsdagen duren van 9 tot 17 uur. 

Taal: De trainingen worden gegeven in het Nederlands. Omdat het SCA programma internationaal is, is er ook belangstelling van Niet Nederlandstalige deelnemers om deel te kunnen nemen. Wanneer zij aansluiten wordt de training tweetalig gegeven waarbij Engels de voertaal is. Examens worden gegeven in eigen voorkeurstaal.

Heb je nog vragen neem dan contact met ons op. 

Voor inschrijving klik HIER.