De Koffieschool Workshops

Wij geloven dat de koffieboon het best tot zijn recht komt als iedereen in de koffieketen deze optimaal behandelt. Dat is nog niet zo eenvoudig. Daarom bieden we kennis aan voor zowel de koffiebrander, de koffie inkoper en verkoper als de professionele- en thuisbarista. We werken in kleine groepen van maximaal 8 deelnemers. Onze trainers zijn met zorg geselecteerd en intern opgeleid (SCA|AST).

Thuisbarista trainingen

Een thuisbarista kan niet zonder een dagelijks kopje koffie, zelf gezet met een eigen favoriete zetmethode, bij voorkeur met vers gebrande en gemalen bonen.

Klinkt dit als muziek in je oren meld je dan aan voor een of meerdere trainingen. Wij gaan je helpen je koffiekennis en vaardigheden te verbeteren en verbreden.

Heb je thuis een espressoapparaat of wil je deze aanschaffen kies dan voor de thuisbarista level 1, 2 of latte art workshop. Drink je liever filter of wil je weten wat je favoriete koffie is dan zijn de slow coffee training en koffieproeverij meer iets voor jou.

De particuliere trainingen vinden plaats op de vrijdagavonden. Maar wil je met een eigen groep vrienden op een andere dag komen dan kan dat ook. Neem dan even contact met ons op.

 

 

Veel aandacht

We werken in kleine groepen met4 tot 8 personen. Er is ruimte voor iedereen om te oefenen en vragen te stellen.

De trainers

Je krijgt les van ervaren professionele trainers.

Extra

Na afloop van iedere training ontvangen je een certificaat van deelname van De Koffieschool.

Thuisbarista

Thuisbarista Level 1

De Thuisbarista Level 1 workshop is een kennismaking met de mogelijkheden van de koffie en de espresso-apparatuur.

Meer informatie

€ 67,50 per persoon

Thuisbarista Level 2

In de Thuisbarista Level 2 cursus concentreren we ons op de 'zwarte dranken' en proberen we de zogenaamde 'GodShot' te maken.

Meer informatie

€ 98,- per persoon (incl. btw)

Latte Art

Deze training omvat alles omtrent het schenken van de juiste melkfiguren op de espresso. De basisfiguren appel, hartje en rosetta zijn verplichte kost.

Meer informatie

€98,- (incl btw) per persoon

Slow Coffee workshop

Hoe zet je (h)eerlijke koffie zonder een espressoapparaat? Deze training is gericht op alle verschillende Slow Coffee zetmethoden, van Chemex tot Aeropress, Clever, V60 en Siphon.

Meer informatie

€ 75,- per persoon

Koffieproeverij

Bij de Koffieproeverij proeven we ‘blind’ verschillende koffiesoorten. Na de workshop weet je wat voor soort koffie jij als voorkeur hebt.

Meer informatie

€ 75,- per persoon

De school

Locatie