De Koffieschool trainingen

Wij geloven dat de koffieboon het best tot zijn recht komt als iedereen in de koffieketen deze optimaal behandelt. Dit is nog niet zo eenvoudig. Daarom bieden we kennis aan voor zowel de koffiebrander, de koffie inkoper en -verkoper als de professionele- en thuisbarista. We werken in kleine groepen van maximaal 8 deelnemers. Onze trainers zijn met zorg geselecteerd en intern opgeleid (SCA|AST).

Barista Skills trainingsprogramma

SCA Barista Skills – Leer het ambacht van het koffiezetten volgens de internationale standaard.

 

Een barista is de persoon die in de horecagelegenheid de verantwoordelijkheid heeft voor de espressomachine. Hij of zij kan deze machine en de daarbij behorende koffiemolens zo bedienen dat deze te allen tijde de heerlijkste koffiedranken produceert.

Herken je jezelf in deze omschrijving of wil je graag barista worden dan is het SCA Barista Skills programma voor jou het juiste trainingsprogramma. In de drie trainingen, Barista Skills Foundation, Intermediate en Professional maak je kennis met het vak barista, ga je de aangeleerde handelingen analyseren en creëer je uiteindelijk een volledig begrip van de bereiding van koffie.

Je hoeft geen ervaring te hebben om met de Barista Skills Foundation starten. Heb je wel al ervaring dan is deze training voor jou een goede training om al de door jou aangeleerde handelingen te toetsen op de effiëncy, gastvrijheid en hygiënestandaarden van de SCA.

Werk je al langer met Specialty Coffee en kan je de machine en molen zo instellen dat je een goede espresso en cappuccino kan bereiden, dan is het mogelijk om direct in te stappen in de SCA Barista Skills Intermediate training.

Selecteer een training onder aan de pagina of neem contact met ons op voor meer informatie.

    Ik ga ermee akkoord dat De Koffieschool deze gegevens uitsluitend gebruikt om mijn vraag te beantwoorden. Zie onze privacy verklaring

 

 

SCA Barista Skills

SCA Barista Skills Foundation

In de Barista Skills Foundation worden de basiskennis en -vaardigheden van het baristavak aangeleerd.

Meer informatie

€ 229,- per persoon (excl. 21% btw | excl. SCA kosten)

SCA Barista Skills Intermediate

De ervaren barista leert in de Barista Skills Intermediate training zijn werk te analyseren.

Meer informatie

€ 379- per persoon (excl. 21 % btw | excl. SCA kosten)

SCA Barista Skills Professional

Kies je eigen koffie, bereid hiermee de perfecte koffie en onderbouw je keuzes op wetenschappelijke wijze en wordt Master Barista

Meer informatie

€ 729,- per persoon (excl. 21% btw | excl. SCA kosten)

De school

Locatie