De Koffieschool trainingen

Wij geloven dat de koffieboon het best tot zijn recht komt als iedereen in de koffieketen deze optimaal behandelt. Dit is nog niet zo eenvoudig. Daarom bieden we kennis aan voor zowel de koffiebrander, de koffie inkoper en -verkoper als de professionele- en thuisbarista. We werken in kleine groepen van maximaal 8 deelnemers. Onze trainers zijn met zorg geselecteerd en intern opgeleid (SCA|AST).

Brewing trainingsprogramma

Brewing | Filterkoffie voor in de horeca

De aandacht voor filterkoffie in de horeca neemt toe. Met verschillende filter-zetmethoden kunnen we meer alternatieven bieden dan die koffie gemaakt met het espressoapparaat. Maar welke zetmethodes passen het beste bij jouw zaak?

Al sinds de ontdekking van koffie wordt er gezocht naar het verkrijgen van de beste smaken uit de koffieboon. Dit resulteert in vele zetwijzen, waaronder cona, chemex, cafetiere. De SCA Brewing trainingen zijn dé gelegenheid inzicht te krijgen in de diversiteit van deze methoden en hoe je de lekkerste smaken in je kopje kan toveren.

In de drie trainingen, Brewing Skills Foundation, Intermediate en Professional maak je kennis met het vak, ga je de aangeleerde handelingen analyseren en creëer je uiteindelijk een volledig begrip van de bereiding van (filter-) koffie.

Je hoeft geen ervaring te hebben om met de Brewing Skills Foundation starten, liefde voor koffie is een pré.

Selecteer een training onder aan de pagina of neem contact met ons op voor meer informatie.

 

SCA Brewing

SCA Brewing Foundation

De Brewing Foundation is gericht op de handelingen en de variabelen om de lekkerste filterkoffie te bereiden.

Meer informatie

€ 289,- per persoon (excl. 21 % btw | excl. SCA kosten)

SCA Brewing Intermediate

In de SCA Brewing Intermediate training analyseren we de bereide koffie met behulp van de refractometer en de coffee brew control chart.

Meer informatie

€ 469,- (excl. 21 % btw | excl. SCA kosten)

SCA Brewing Skills Professional

De Brewing professional is speciaal ontwikkeld om geavanceerde baristavaardigheden te toetsen. Hierbij leer je de wetenschap achter het zetten van koffie.

Meer informatie

€ 998,- per persoon (excl. 21% btw | excl. SCA kosten)

De school

Locatie