De Koffieopleiding

Koffieopleiding – De basiskennis en -vaardigheden opdoen over koffie.

Ben je nieuw in de wereld van de koffie of wil je je kennis op het gebied van de koffie verbreden dan is De Koffieopleiding uitermate geschikt voor jou.

Aan het eind van de opleiding weet je niet alleen hoe je de lekkerste en mooiste koffie bereidt, maar ook waar deze vandaan komt, hoe deze gebrand is en hoe je deze op smaak kan beoordelen. Zeer nuttige informatie voor elke (startende) barista en iedereen die zich met de inkoop en verwerking van koffie bezig houdt; de koffiebrander, de hoofdbarista of de eigenaar van een horecazaak.

De opleiding bestaat uit 10 trainingsdagen verdeeld over 5 maanden.

Data groep 2/2019: 14 maart, 28 maart, 11 april, 18 april, 2 mei, 6 mei, 16 mei, 6 juni, 20 juni en 4 juli
(VOL)

Data groep 3/2019: 13 mei, 27 mei, 3 juni, 17 juni, 1 juli, 15 juli, 26 augustus, 9 september, 23 september en 7 oktober.
(NOG 4 PLAATSEN BESCHIKBAAR)

Data groep 4/2019: 12 september, 26 september, 10 oktober, 24 oktober, 28 oktober, 7 november, 21 november, 5 december, 19 december, 2 januari 2020 (onder voorbehoud ivm nieuw programma)

In het programma behandelen we de volgende onderwerpen:

• historie, herkomst en verwerking van groene koffie
  • het zetten van pure koffiedranken en melkdranken zowel op de espressomachine als de filterzetmethodes
  • latte art
  • koffieproeven
  • koffie branden
  • de techniek van de espressomachine en koffiemolen

De prijs bedraagt € 2.355,- excl. 21% BTW en incl. € 40,- voor elk SCA examen (er zijn 6 SCA examens waar je aan kan deelnemen, deelname is niet verplicht). Een SCA examen kan 1 x herkanst worden hier zijn extra kosten aan verbonden te weten €25 (30,25 in btw) per examenonderdeel. Tevens is de lunch inbegrepen. De factuur kan in termijnen betaald worden.

Wanneer je alle dagen hebt bijgewoond ontvang je het Koffieschool Diploma.

Klik op onderstaand kader om de opleiding te boeken.

Extra's

Gratis oefenuren
klassikaal werken
naslagwerk
deelname aan onze besloten facebookgroep
we houden contact, ook na de trainingen.

SCA examens

De inhoud van de koffieopleiding is afgestemd op de inhoud van het SCA diploma systeem. Als je wil kan je dan ook de certificaten behalen in de volgende SCA modules:
- Introduction to Coffee
- Barista
- Brewing
- Sensory
- Roasting
- Green Coffee
De examens zijn zowel schriftelijk als in praktijk. De schriftelijke examens worden per 1 april online afgenomen.

koffieopleiding

De Koffieopleiding

Een startersprogramma voor iedereen die alles wil leren over koffie en koffiezetmethodes.

Vanaf €2.355,- ex btw | inclusief SCA certificering