De Koffieschool trainingen

Wij geloven dat de koffieboon het best tot zijn recht komt als iedereen in de koffieketen deze optimaal behandelt. Dit is nog niet zo eenvoudig. Daarom bieden we kennis aan voor zowel de koffiebrander, de koffie inkoper en -verkoper als de professionele- en thuisbarista. We werken in kleine groepen van maximaal 8 deelnemers. Onze trainers zijn met zorg geselecteerd en intern opgeleid (SCA|AST).

Latte (art) trainingen

De Latte (melk)dranken zijn de meest bestelde dranken van de koffiekaart. De barista dient niet alleen te weten hoe hij of zij deze het beste klaar kan maken maar het oog wil ook wat. Het schenken van mooie figuren in de melk zorgt voor een positievere koffie-ervaring bij de klant.

Tot slot dient de barista tevens te weten wat te doen wanneer een klant een lactose-vrije cappuccino besteld. Wat betekent dat en wat kun je hem dan serveren?

In de latte training gaan we volledig in op het onderwerp ‘Melk’:
Wat is melk?
Welke melk moet je gebruiken voor de lekkerste cappuccino?
Hoe maak je het beste melkschuim voor de verschillende melkbestellingen?
Welke soorten melkdranken kennen we op de koffiekaart?
Welke soorten melk kennen we?
Hoe schenk je figuren in de melk?

De Het Latte Trainingsprogramma bestaat uit een drietal trainingen:
1. Latte Foundation – Wat is melk, hoe schuim je melk goed op en hoe maak je de eerste beginselen van de latte art.
2. Latte Intermediate – Welke verschillende melkdranken kennen we en hoe bereiden we deze? hoe schenk je perfecte latte art?
3. Latte Professional – Welke verschillende soorten melk zijn er en wat doen deze wanneer je ze opschuimt? Welke alternatieven voor melk zijn er en wat kan je er wel en niet mee bereiden? Hoe werkt etching?

Alle trainingen duren drie uur.
Voor meer informatie: info@koffieschool.nl

Latte (art) trainingsprogramma

Latte Art (intermediate)

Duik in de wereld van de latte art.

Meer informatie

€ 119,- per persoon (ex 21 % btw)

Latte Art

Deze training omvat alles omtrent het schenken van de juiste melkfiguren op de espresso. De basisfiguren appel, hartje en rosetta zijn verplichte kost.

Meer informatie

€98,- (incl btw) per persoon

De school

Locatie