De Koffieschool

Wij geloven dat de koffiebes (koffieboon) het best tot zijn recht komt als iedereen in de koffieketen deze optimaal behandelt. En daarom bieden we kennis aan voor zowel de brander, de koffie inkoper en verkoper als de professionele- en thuisbarista. We werken met professionele (SCA geaccrediteerde) docenten. Het behalen van professionele SCA certificaten is niet alleen voorbehouden aan de professionele barista, ook de leergierige thuisbarista is welkom in de professionele trainingen.

Het Latte (Art) trainingsprogramma

Een trainingsprogramma waarin je alles leert over melk, melkdranken en het schenken van de mooiste latte art.

 

De meest verkochte koffiedranken op de koffiekaart zijn de melkdranken. De basis van deze dranken is veelal een espresso en het perfecte melkschuim. Maar hoe maak je dit melkschuim? Welke melk kan je dan het beste gebruiken? Hoe dik moet je schuim zijn? En hoe schenk je de mooiste figuren?

Deze en alle vragen die je nog hebt over melk komen in de trainingen aan bod.

Het latte art trainingsprogramma bestaat uit drie trainingen:

Latte (art) foundation: In deze basistraining maken we kennis met de melk-koffiecombinaties. Je leert op de juiste manier melk te schuimen/ verhitten/ schenken om de melkdranken van de koffiekaart te kunnen maken.

Latte (art) intermediate: In deze gevorderde training duiken we in de wereld van de latte art.

Latte (art) professional: In deze training werken we aan jouw vaardigheden om je klaar te stomen voor deelname aan een latte art kampioenschap.

Voor meer informatie en data neem contact met ons op: info@koffieschool.nl

 

Waarom trainen bij De Koffieschool

Bij de Koffieschool zijn wij trots op:
- Onze trainers: Joost Leopold is eerstegraads bevoegd docent (HBO geschoold). Het is zijn passie om les te geven en hij weet dan ook als geen ander hoe kennis over te brengen aan groep mensen van verschillende pluimage. Onze trainers worden met zorg geselecteerd en uiteraard uitgebreid begeleid en opgeleid.
- Onze praktijkgerichte aanpak: Onze leerlingen staan 80% van de tijd aan de apparatuur. Wij werken, met uitzondering van de “introduction to coffee”- training, NIET met powerpoints.
- Onze kleine klassen. We werken met minimaal 2 en maximaal 6 deelnemers per training. Op deze manier krijgt iedereen voldoende persoonlijke begeleiding.
- Onze zeer goed uitgeruste trainingslocatie, gelegen midden in het land, goed bereikbaar met openbaar vervoer en de auto. Parkeren is gratis op ons binnenterrein. Trainen op eigen locatie is uiteraard ook mogelijk.
- Onze oefenmogelijkheid. De training houdt niet op na de trainingsdag. Deelnemers kunnen bij ons gratis op eigen gelegenheid komen oefenen in onze oefenruimte. Ze krijgen van ons een kilo koffie en melk en kunnen zo zelf aan de slag.
- Ons enthousiaste team, zowel de docenten als de backoffice staat altijd klaar om vragen te beantwoorden.
- Onze merkonafhankelijkheid. We zijn er erg trots op dat we zoveel mooie bonen in onze molens hebben.
- En tot slot zijn we heel trots op onze leerlingen die met zoveel passie iedere dag de mooiste koffies bereiden.

Latte (art) trainingsprogramma

Latte Art (intermediate)

Duik in de wereld van de latte art.

Meer informatie

€ 130,- per persoon (ex 21 % btw)

Latte (Art) Professional

Word een echte latte art PRO!

Meer informatie

€457,- (ex 21% btw)

De school

Locatie